OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. szeptember 6., csütörtök 09:54

A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége közleménye
    Budapest, 2018. szeptember 6., csütörtök (OS) - Magyarországon a lelki elsősegély telefonszolgálatok közel 50 éve állnak az öngyilkosság megelőzés szolgálatában. A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége (LESZ) ebben az évben Egerben és Zalaegerszegen rendez régiós szakmai találkozót "Kríziseink" illetve "Miért?" címmel.

    A rendezvényeken az öngyilkosság pszichés háttere és a krízisintervenció mellett a média szerepe és az öngyilkosság néprajzi szempontú vizsgálata is középpontba kerül előadások és work shopok keretében.
A világnap nemzetközi jelmondata 2018. évben: Együtt az Öngyilkosság Ellen
Az International Association for Suicide Prevention (IASP) és a WHO kezdeményezésére minden évben szeptember 10-e az Öngyilkosság Megelőzés Világnapja. A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége (LESZ) által Egerben és Zalaegerszegen szervezett programok célja, hogy felhívja a figyelmet a segítők összefogásának szerepére az öngyilkosság megelőzésben. A statisztikai összegzések alapján a beérkezett évi közel 150.000 hívás közül jelentős az öngyilkosság veszélyének mutatója.
A LESZ továbbra is várja azokat a segítő szakma iránt elhivatottságot érző embereket, akik a kiválasztást majd egy speciális képzést követően vehetnek részt az önkéntes segítő, életmentő munkában.

További információ: www.sos116-123.hu

     Kiadó: Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.