OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2018. szeptember 6., csütörtök 16:55

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. szeptember 6., csütörtök (OS) - Magyar-lengyel humanitárius együttműködés a migráció megelőzéséért

    Magyarország és Lengyelország továbbra is egyetért abban, hogy a migrációt a probléma gyökerénél, a válságrégiókban kell kezelni - erről is tárgyalt Azbej Tristan, a Miniszterelnökség helyettes államtitkára Lengyelországban Beata Szydlo miniszterelnök-helyettessel és Beata Kempa miniszterrel.
Az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkár Beata Kempa, a lengyel Miniszterelnöki Hivatal humanitárius segélyprogramokért felelős minisztere felkérésére vett részt az Economic Forum idei rendezvényén. A lengyelországi Krynicában rendezett nemzetközi gazdasági fórumon Azbej Tristan bemutatta a Hungary Helps program keretében megvalósult projekteket. A lengyel kormánytagokkal folytatott tárgyaláson a felek egyetértettek abban, hogy a migráció megfelelő kezeléséhez a jövőben is szükség van Lengyelország és Magyarország együttműködésére, továbbra is ki kell állni a válságrégiók stabilitása, a helyben maradás és a hazatérés támogatása mellett. A Hungary Helps programmal a magyar kormány célja, hogy az üldözött keresztény közösségeknek közvetlen segítséget nyújtson a lerombolt templomok, iskolák, kórházak újjáépítéséhez, az emberi élethez méltó körülmények biztosításához – emelte ki Azbej Tristan.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.