OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2018. szeptember 13., csütörtök 15:42

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye
    Budapest, 2018. szeptember 13., csütörtök (OS) - Ismét tavasszal lesz a TeSzedd, a Fenntarthatósági TémahétenJövő tavasszal egy egész héten át, 2019. március 18-24-ig, hétfőtől vasárnapig lehet szemetet szedni az eddigi leghosszabb TeSzedd! - Önkéntesen a tiszta Magyarországért akcióhét során a Fenntarthatósági Témahét ideje alatt is.

    A TeSzedd! szervezője, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) a népszerű szemétgyűjtő rendezvényt jövőre ismét az eddig jól bevált tavaszi időpontban szervezi meg az őszi helyett. A Fenntarthatósági Hét az önkéntesek nagy részét jelentő iskolás korosztály számára kedvező tanulási lehetőséget biztosít a fenntartható jövő érdekében. A TeSzedd! egy olyan "jó gyakorlat", amely a fenntartható fejlődést szolgálja, és ezzel a lehetőséggel akár egy kirándulás során is élhetnek a fiatalok.

A környezettudatos gondolkodásmód egyik fontos eleme a fenntartható nevelésnek, amelybe beletartozik a hulladékcsökkentés is, akár úgy is, hogy összegyűjtjük az illegálisan eldobált szemetet. Ezzel a szemléletformáló akcióval elősegíthetjük azt is, hogy egyre kevesebben szemeteljenek. A tavaszi akció során az ITM biztosítja az önkéntesek számára a szemétszedéshez szükséges gumikesztyűt és zsákot, valamint a szemét elszállításáról is a tárca gondoskodik. A TeSzedd! regisztrációjának pontos időpontjáról később tájékoztatjuk az érdeklődőket.

Addig is biztatunk mindenkit, hogy ne várjon tavaszig, gyűjtse össze a környezetében a szemetet!

     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.