OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 23. kedd
Ismertető


2018. szeptember 16., vasárnap 11:04

A Csodalámpa Alapítvány közleménye
    Budapest, 2018. szeptember 16., vasárnap (OS) - Ismét több száz fővárosi diák sétált a Margitszigeten a csodalámpás beteg gyermekek álmaiért

    A budapesti Eötvös József Gimnázium immár hatodik alkalommal hívta közös sétára a fővárosi középiskolásokat a hétvégén a Margitszigetre, hogy az életveszélyes betegségben szenvedő gyermek kívánságát már 15 éve teljesítő Csodalámpa Alapítvány tevékenységét támogatva együtt kifejezhessék segítőkészségüket és odafigyelésüket a társaikért.
A fiatalok összefogásával most egy 16 éves súlyos betegséggel küzdő fiú álmát váltották valóra. A gyermek egy komoly építőjátékot kért az alapítványtól, hogy a kórházban töltött idő alatt elterelhesse a figyelmét a sokszor kellemetlen és fájdalmas kezelésekről. A programhoz eddig csatlakozó középiskolák több száz diákja a Bringóvár melletti uzsonna után Csodalámpa-lufival a kézben sétálta végig a szigetet. A szervezők az évente már hagyományosan megrendezett programmal szeretnék felhívni az egészséges gyerekek figyelmét a betegekkel történő gondoskodásra, így ők maguk is példaképekké válhatnak a közösségükben, a családjukban.

A Csodalámpa Alapítvány és támogatói a sokszor elérhetetlennek tűnő kívánságok teljesülésével biztatást, reményt adnak a beteg gyerekeknek, akik az álmaik megvalósulásakor olyan élményben lehet részük, mely megerősíti az önmagukban és a gyógyulásukba vetett hitüket. Az alapítvány a működése 15 éve alatt közel 3500 egyéni kívánságot teljesített, melyek mindegyikéről fényképes beszámoló olvasható a www.csodalampa.hu oldalon.


     Kiadó: Csodalámpa Alapítvány

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.