OS Országos Sajtószolgálat
2019. október 22. kedd
Ismertető


2018. szeptember 17., hétfő 16:38

A Miniszterelnökség közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. szeptember 17., hétfő (OS) - Keresztény kéziratok megmentését támogatja a Miniszterelnökség a Közel-Keleten

    2017-2018 folyamán a Miniszterelnökség 90.000 euró összegű támogatást nyújtott azon iraki, 13-14. századi, elsősorban keresztény kéziratok digitalizálására vonatkozó projektre, amelyeket Michaeel Najeeb atya menekített ki a moszuli Apáink domonkos templom könyvtárából és a Karahkous község egyházi gyűjteményéből a 2014-ben kezdődő ostrom idején.

Az UNESCO kiemelt célja, hogy hozzájáruljon Moszul kiemelkedő örökségi helyszíneinek újjáépítéséhez, illetve a város kulturális életének és oktatási intézményeinek felélesztéséhez, amit támogatva 2017-ben elindította a "Revive the Spirit of Mosul" (Moszul szellemének felélesztése) kezdeményezést.
A kezdeményezés keretében 2018. szeptember 10-én a Szervezet párizsi székházában – az UNESCO főigazgatója és az iraki kormány társelnökletével – Moszul városának rehabilitációjával foglalkozó nemzetközi konferenciát szerveztek.

     Kiadó: Miniszterelnökség

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.