OS Országos Sajtószolgálat
2019. november 21. csütörtök
Ismertető


2018. szeptember 17., hétfő 16:39

A Magyar Liberális Párt közleménye
    Budapest, 2018. szeptember 17., hétfő (OS) - Orbán Viktor saját hatalmáért önmagának is ellentmond

    Miközben Orbán Viktor a magyar kormány sikereiről beszél, a Fidesz illiberális politikája veszélybe sodorta Magyarország uniós tagságát. Ha a miniszterelnök továbbra sem hajlandó jobb belátásra térni, hazánk biztosan nem lesz Európa öt legélhetőbb országa között, mert addigra a Fidesz-kormány politikája miatt kizárnak minket az európai közösségből. A Liberálisok egyetlen kérdésben értenek egyet Orbán Viktorral: a fő kihívás a migráció megállítása lesz Magyarországon. De nem a bevándorlás, hanem a kivándorlás megállítása. Mert Magyarországra továbbra sem akar senki bevándorolni, de az európai értékeket semmisnek tekintő illiberalizmus elől mind többen menekülnek el itthonról.

Európában mára egyetértés alakult ki abban, hogy a menekültválságot meg kell állítani, és az EU közös határát meg kell védeni. Korábban Orbán Viktor is támogatta a közös határvédelem ötletét, most azonban csupán a magyar emberek félelmére akar rájátszani, amikor azt állítja: az Európai Unió összeesküdött hazánk ellen, és a Frontex megerősítésével az a célja, hogy a bevándorlók szabadon jöhessenek Magyarországra. Orbán Viktor a saját hatalmának fenntartása érdekében már attól sem riad vissza, hogy önmagának ellentmondjon. A Liberálisok arra kérik a Fideszt, hogy ne akadályozza a közös határvédelemről szóló törekvést! Arra kérjük Orbán Viktort, hogy tartsa tiszteletben az európai értékeket, és ne kormányozza hazánkat az unió szégyenpadjára!
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.