OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2018. szeptember 27., csütörtök 12:07

A Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesülete közleménye
    Budapest, 2018. szeptember 27., csütörtök (OS) - Idén ünnepli 18. születésnapját egyesületünk, amely már az új prostitúciós törvény (1999. évi LXXV. törvény) kihirdetése után megkezdte működését. Bár a Belügyminisztérium illetékese 2000-ben azt mondta, lelkes érdeklődéssel várják az önkormányzatok javaslatait - az eltelt 18 év alatt csupán egyetlen (!) önkormányzat jelölt ki türelmi zónát. Javasoljuk többek között a védett övezet rendszer eltörlését, a lakásbérbeadás mint bűncselekmény megszüntetését, a csoportos munkavégzés legalizálását. További terveinkről és az elmúlt 18 évünk eredményeiről októberben tartunk ünnepséggel egybekötött sajtótájékoztatót.

    Vegyes tapasztalatokkal ünnepli születésnapját a Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesülete (SZEXE). Nemrégiben 3 év és 8 hónap letöltendő büntetést kapott az egyesület egy szexmunkás védence, amiért legális munkáját végezte: pénzt fogadott el egy kuncsaftjától. Az ügyfél családja, rokonuk döntését megkérdőjelezve, feljelentette a szexmunkást – a bíróság pedig elítélte őt. A szexmunkásokkal szembeni jogsértések, a kettős mérce alkalmazása tehát továbbra is mindennapi valóságunk része. Ugyanakkor sikereket is ünneplünk: jogsegély szolgálatunk megakadályozott egy megalapozatlan gyermekelvételt, egy másik esetben pedig távoltartási végzést harcolt ki egy szexmunkás számára, az őt zaklató egykori ügyfelével szemben.

A mérleg tehát vegyes. A 18 éve esedékes jogszabály-módosítások
     Kiadó: Szexmunkások Érdekvédelmi Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.