OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2018. október 10., szerda 16:14

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. október 10., szerda (OS) - Népszerű a Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogram

    Célunk, hogy a Stipendium Hungaricum program hozzájáruljon Magyarország nemzetközi együttműködéseinek kiszélesítéséhez gazdasági, kereskedelmi, kulturális és egyéb területeken. Meggyőződésünk, hogy a program, amelynek köszönhetően nagyszámú, tehetséges fiatal érkezik hazánkba, segíti az egész magyar felsőoktatás nemzetközi elismertségének, versenyképességének javítását – mondta az államtitkár.

A Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogram 2013-ban történt bevezetése óta rendkívül dinamikusan fejlődött. A program a 2013/14-es tanévben 68 hallgatóval indult, a 2018/19-es tanévtől pedig már közel 9000 ösztöndíjas hallgató tanul valamely hazai felsőoktatási intézményben. Hazánk a 2017/2018. évi pályázati időszakban először hirdetett ösztöndíjat a Bangladesből, Kubából, Kuvaitból, Montenegróból, Szingapúrból, Szudánból, Tanzániából, Thaiföldről, valamint a Zöld-foki szigetekről érdeklődő hallgatók részére. A programhoz újonnan csatlakozott 9 ország mindösszesen 295 fiatalt küldhet Magyarországra.  

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.