OS Országos Sajtószolgálat
2019. október 14. hétfő
Ismertető


2018. október 11., csütörtök 12:29

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. október 11., csütörtök (OS) - Fiatal Numizmaták Tudományos Konferenciáját nyitotta meg Dr. Latorcai Csaba

    Az eseményre, amelyet a tárca 870 ezer forint összeggel támogatott, a hazai előadók mellett külföldről is érkeztek előadók, többek közt Ausztriából, Bulgáriából, Lengyelországból, Németországból, valamint Romániából, akik fiatal kutatókként számoltak be a tudományterületen végzett munkájuk eredményeiről.
Dr. Latorcai Csaba a konferencia jelentőségét méltatva kiemelte, hogy az esemény azért nagyon fontos, mert egyrészt tematikus megnyilatkozási felületet nyújt a pályájuk elején járó kutatóknak, elősegítik az ígéretes tehetségek szakmai fejlődését, másrészt pedig alkalmat teremtenek arra is, hogy a legújabb kutatási eredmények minél szélesebb körben ismertté és alkalmazottá válhassanak.
Az államtitkár örvendetesnek nevezte azt is, hogy nemcsak a numizmatikai tudományág képviselői, hanem egyre több laikus érdeklődését is felkelti történelmi érmeink, pénzeink és azok története, illetve a kapcsolódó tárlatok, kiállítások.
Jó példa erre az idei Múzeumok Éjszakája kulturális programsorozat is, amely a látogatók számát tekintve rekordot döntött: közel félmillióan látogatták múzeumainkat, levéltárainkat, kulturális intézményeinket nemcsak honfitársaink, hanem a külföldről hazánkba érkező turisták is.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.