OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 30. kedd
Ismertető


2018. november 11., vasárnap 08:29

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. november 11., vasárnap (OS) - Löw Immánuel Emlékplakettel tüntették ki az Emberi Erőforrások Minisztériuma közigazgatási államtitkárát

    A kormány a jövőben is biztosítja a magyarországi vallási felekezetek, így a zsidó felekezet számára is a közcélú tevékenységet szolgáló és egyéb ingatlanok, a vallási, kulturális örökség értékeinek, a műemlékek és a művészeti alkotások megőrzéséhez, felújításához, illetőleg közfeladatot ellátó kulturális, oktatási-nevelési, szociális célokat szolgáló ingatlanok felújításához, bővítéséhez, valamint egyéb szükséges egyházi építési beruházásokhoz igényelt támogatást – tette hozzá beszédében Latorcai Csaba az Emberi Erőforrások Minisztériuma közigazgatási államtitkára.
Magyarország Kormánya egymilliárd forintos támogatást biztosított Magyarország második, egyben a világ negyedik legnagyobb zsinagógájának restaurációs munkálataihoz.
A Szegedi Új Zsinagóga épülete a magyar szecesszió remeke, Európa egyik legszebb zsinagógája.
     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.