OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2018. november 25., vasárnap 13:14

Az Emmi - Család-, és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. november 25., vasárnap (OS) -

        2016 óta a krízisközpontok ötven százalékkal nagyobb költségvetési támogatással működnek, a titkos menedékházak számára biztosított forrás pedig több mint száz százalékkal emelkedett.
     Ebben az évben új szolgáltatásként  nyíltak meg a régiós szinten feladatot ellátó kríziskezelő ambulanciák. Az ambulanciák fő feladata a mielőbbi segítségnyújtás, az ellátórendszer első lépcsőjeként a kapcsolati erőszak megelőzéséhez járulnak hozzá.
     Az ellátórendszer bővítése és fejlesztése mellett a magyar kormány kiemelt figyelmet fordít a prevencióra, az áldozatokkal kapcsolatba kerülő szakemberek képzésére, kutatásra, és a társadalmi figyelemfelhívásra. A feladatokra több mint 3 milliárd forint biztosítunk fejlesztési forrásból.
     Ha valaki segítséget szeretne kérni, az országos kríziskezelő és információs telefonszolgálat országosan hívható, ingyenes telefonszámán (+36-80-20-55-20) és honlapján (www.bantalmazas.hu) teheti meg.


     Kiadó: Emmi - Család-, és Ifjúságügyért Felelős Államtitkárság

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.