OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 25. csütörtök
Ismertető


2018. november 27., kedd 13:55

A Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (3. rész)
    Budapest, 2018. november 27., kedd (OS) - Előkészületek "Közép-Európa és Magyarország helyzete és néhány stratégiai feladata a páneurópai piknik után 30 évvel" témában tartandó KEP XII. Társadalmi Párbeszéd Fórumra az Akadémián

    Kiemelten kezeljük Magyarország főbb fejlődési irányait a programban, hiszen az átalakulás magát Magyarországot is döntően érintette. A 2030-ig terjedő jövőnek Magyarország ma európai viszonylatban főszereplője. Reális cél elérni, hogy Magyarország az európai átlagnál gyorsabban fejlődjön és az Európai Unió öt legjobban élhető országa közé tartozzon 2030-ban. Esélyünk van arra is, hogy fontos területeken megközelítsük Ausztriát is. A rendezvény számol a Magyar Világtalálkozó közönségének, Közép-Európai partnereknek részvételével, és más érdeklődőkkel, köztük fiatalokkal is. Két plenáris blokkja: történeti áttekintés, valamint a jövőkép 2030-ig. Zárszavában Czeglédi József a rendezvényt levezető KEP elnök megköszönte az előadók és a résztvevők támogatását a KEP munkájában. Jelezte, hogy több irányból tapasztalt jelentős érdeklődést a Párbeszéd Fórum témája iránt. A mostani résztvevőkön kívül többen vállaltak még előadást a májusi fórumon, így pl. Prof. Kovács Árpád a Költségvetési Tanács elnöke a MKT örökös tiszteletbeli elnöke, a Miniszterelnökségtől Dr. Orbán Balázs stratégiai és parlamenti államtitkár, a KEP Szenátora, Dr. Baráth Etele v. Európa-ügyi miniszter, az EU Gazd.-i és Szoc. Bizottság tagja és külföldi partnerek is. (További inf.: www.kepcp.hu )

     Kiadó: Közép-Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.