OS Országos Sajtószolgálat
2019. október 14. hétfő
Ismertető


2018. december 10., hétfő 15:23

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium közleménye (1. rész)
    Budapest, 2018. december 10., hétfő (OS) - A mesterséges intelligencia erősödéséhez is fontos  a hazai kutatás-fejlesztés   A kormány számára fontos, hogy a mesterséges intelligencia fejlesztéséhez kapcsolódó oktatás és kutatás - fejlesztés kellő hangsúlyt kapjon a felsőoktatásban és a duális képzésben egyaránt - mondta Palkovics László innovációs és technológiai miniszter, a Continental vállalat budapesti mesterséges intelligencia központjában tett látogatása során hétfőn.

    A miniszter hangsúlyozta, hogy a Continentalt követően további cégek indítottak mesterséges intelligencia fejlesztéseket és megalakult az MI koalíció is annak érdekében, hogy összefogja e szakterület szereplőit, illetve vizsgálja a társadalomra gyakorolt hatását.
Keszte Róbert, a Continental Automotive Hungary Kft. ügyvezetői igazgatója kiemelte, hogy cégük elsőként hozott kifejezetten mesterséges intelligenciához kapcsolódó fejlesztési tevékenységet Magyarországra, mely nagyban hozzájárul a Continental balesetek nélküli jövőt megcélzó programjához.

     Kiadó: Innovációs és Technológiai Minisztérium

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.