OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. december 12., szerda 08:38

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. december 12., szerda (OS) -

    Lázár tervei – nem visszamenőleges hatályú jogi szabályozásról lévén szó – nem jogsértőek és védik minden ember, különösen a még meg nem születettek és a védekezésre képtelen magzatok, újszülöttek, kisgyermekek és a részben családjuktól függésben lévők egészségét is. Közérdekűek, nem sértik a már dohányzók (függő helyzetben lévők) jogait, sőt segítik megerősíteni az ő felelős gondolkodásukat is.

Az viszont már kapitális hiba, hogy Lázár János az új generáció számára pusztán a dohánytermékek vásárlását, és nem fogyasztását akarja megtiltani. Amíg a vásárlástól eltiltottak maguknak mással vásároltathatnak, semmi nem akadályozza meg őket, hogy elinduljanak a sok szenvedést sok pénzért biztosító önmérgezés útján.

Komoly mulasztás, hogy Lázár nem foglalkozik a családon belüli dohányzással, aminek korlátozása nélkül – a gyerekekre kényszerített, sokkal károsabb passzív dohányzás miatt – csonka a javaslat.

Reméljük, a nemdohányzók védelméért felelős biztos a neki kijelölt célközönségen kívül a dohányzók védelmére is képes némi figyelmet fordítani, mert különben munkája hiteltelen lesz.
Az ABOSZ nevében a legmesszemenőbben törekedni fogok a Lázár János által felvetettek továbbgondolására, az elképzelés hibáinak kijavítására, és ezzel a közjó olyan alakítására, hogy a nemdohányzók védelmének leghatékonyabb képviselete ne sértse a még dohányzók méltányos jogait sem!

Kiegészítésül: http://www.abosz.hu/kornyezet_es_felelosseg.html#dohany

Pós Péter
az ABOSZ elnöke

     Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.