OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. december 12., szerda 15:12

Szanyi Tibor EP-képviselő közleménye (4. rész)
    Budapest, 2018. december 12., szerda (OS) -

    "Az ukrán hatóságoknak meg kell érteni, hogy a kisebbségi nyelvek ügyében további időhúzásuk csak arra jó, hogy tüzelje a szélsőséges, magyarellenes ukrán nacionalistákat, miközben tápot ad a kérdés ürügyén az ország európai és atlanti kapcsolatait blokkoló álságos magyar külpolitikának. Az ukrán kormány magatartása természetesen nem menti fel az Orbán-kormány öncélú, felelőtlen taktikázását, amely a megoldás helyett a kárpátaljai magyarok érdekeit is veszélyeztető feszültségkeltéssel és zsarolással terheli meg kétoldalú kapcsolatainkat, egyúttal nehezítve az ukránok európai orientációját – mindezzel természetesen jó szolgálatot téve az Ukrajna és a térség destabilizálásában érdekelt Putyinnak. Orbánnak tudomásul kellene venni, hogy a magyarok és más kisebbségek érdekeinek védelme az ukrán nacionalizmus megnyilvánulásaival szemben is csak szövetségi, uniós keretben lehet hatékony, hiszen a mostani EP határozat is azt jelzi, hogy az EU részéről adott a politikai szándék az ehhez szükséges nyomásgyakorlásra" – fejtette ki Szanyi Tibor.
    
     Kiadó: Szanyi Tibor EP-képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.