OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2018. december 13., csütörtök 14:38

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (2. rész)
    Budapest, 2018. december 13., csütörtök (OS) - Latorcai Csaba mutatta be "A magyar nyelv szótára" egynyelvű magyar értelmező kéziszótár hiánypótló hetedik kötetét

    A tárca államtitkára emlékeztetett arra, hogy a kormány alapvető nemzetstratégiai kérdésként tekint a magyar nyelvhasználat mindenkori támogatására, szerte a Kárpát-medencében, ezért is hívta életre a Szülőföldön magyarul elnevezésű programot. Magyarország kormánya ezzel is biztosítani kívánja a magyar nyelv oktatásához és tanulásához elengedhetetlen tankönyvek és taneszközök beszerzésének elősegítését a határon túli családok, oktatási intézmények, tanulók számára.
A vissza nem térítendő támogatásra az idei évben közel 146 ezer határon túli magyar család, oktatási intézmény és tanuló pályázott.
Az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Anyanyelvápolók Szövetségének kezdeményezésére a Magyar Országgyűlés 2011-ben a magyar nyelv napjának nyilvánította november 13-át. Az ünnepnap lehetőséget teremt arra, hogy a magyar nyelvet évente egyszer középpontba állítsuk, amikor országszerte különféle kulturális programokkal, megemlékezésekkel ünnepeljük anyanyelvünket – zárta ünnepi köszöntőjét Dr. Latorcai Csaba közigazgatási államtitkár.

     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.