OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2018. december 14., péntek 13:01

A Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége közleménye
    Budapest, 2018. december 14., péntek (OS) - Az Ételt az Életért Alapítvány fő feladatának tekinti, hogy segítse a rászoruló, a szociálisan hátrányos helyzetűek, illetve a gyermekek étkeztetését. Egri Irodájukat 1999-ben alapították a Krisna-hívők azzal a céllal, hogy az alapítvány célkitűzéseit önkénteseik - széleskörű civil összefogással - megvalósítsák.

        Az emberi szükségletek alapja az étkezés, a test fenntartása. Az Egerben működő Ételt az Életért Programiroda munkatársai évek óta naponta félezer adag meleg ebédet osztanak ki a helyi rászorulóknak - ami éves szinten több mint 100 ezer tál meleg ételt jelent. Úgy vélik, a társadalom felemelkedése érdekében első lépésben az éhező rétegen kell segíteni. Kötelességüknek érzik az elesett helyzetben lévő embertársaink megsegítését politikai, etnikai vagy vallási hovatartozásukra való tekintet nélkül. A létminimum alatt élő nagycsaládosok, egyedülállók, idős nyugdíjasok, fiatal párok veszik igénybe a szolgáltatásukat.
     2016-ban indult a diákétkeztetési programjuk, melynek keretein belül az Eszterházy Károly Egyetem nehezebb sorsú hallgatói számára biztosítanak ingyenes egytálételt. A hallgatók tanulmányi és fenntartási költségei sok családnak rendkívül megterhelőek, a cél azonban az, hogy a diákok a szakma vagy a diploma megszerzéséig az oktatásban maradjanak és összpontosítsanak tanulmányaikra - vélik a Krisna-hívők. Az Egri Iroda a hétvégén kiemelt karácsonyi akció lebonyolításában is részt vesz.

     Kiadó: Magyarországi Krisna-Tudatú Hívők Közössége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.