OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2019. január 18., péntek 14:05

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. január 18., péntek (OS) -

    Újévi fogadást adott a nagyköveteknek a főpolgármester a Városházán

Újévi fogadást adott Tarlós István főpolgármester a Budapestre akkreditált nagyköveteknek a Főpolgármesteri Hivatalban csütörtök este. Az eseményen mintegy 60 ország képviseltette magát.

Magyarország idén két választás elé néz; májusban uniós választásokra kerül sor, októberben pedig az önkormányzati választásra, ami Budapestet is érinti. A magam részéről némi rábeszélés után vállaltam el, hogy ismét elindulok az októberi választáson; mindent meg fogok tenni, hogy ez a választás ne legyen sikertelen a jelenlegi kurzus számára. Ahogy eddig is, megpróbálom a saját elképzeléseimet a lehetőségek keretei között érvényesíteni – mondta beszédében Tarlós István főpolgármester. Hozzátette, hogy közel 30 éve vesz részt a budapesti várospolitikában.

A migrációt "a legdivatosabb és egyben legnyomasztóbb problémának" nevezte, hozzátéve, hogy valójában nem migrációról van szó, hanem az "európai népesség-összetételi probléma nagyon nehéz kezeléséről". "Kompetenciaproblémákat látok, amiket nem tudok értelmezni. Azt nem értem, hogy lehet az, hogy a világ másik végéről felbukkannak nevek, és egyszer csak azt mondják, nekik elképzelésük van Európáról és Magyarországról. Nem értem a kompetenciájukat, az illetékességüket, és egyszerűen nem értem, hogy ki kérte fel őket erre" – emelte ki.


     Kiadó: Budapest Főváros  Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.