OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2019. január 18., péntek 14:05

Budapest Főváros Főpolgármesteri Hivatalának közleménye (3. rész)
    Budapest, 2019. január 18., péntek (OS) -

    A most elinduló fontosabb beruházások között említette a metróprojektek befejezését, a Lánchíd felújítását, két új Duna-híd megépítését, a repülőtérre vezető gyorsforgalmi út megújítását és bővítését, a belváros autómentesítésének előkészítését, a kerékpáros fejlesztéseket, valamint a Városháza tömbjének megújítását. Nehéz kérdésnek nevezte a hajléktalanügy kezelését, amelynek Budapesten van egy szociális, ellátási vonulata, ez tartozik a fővároshoz, és van egy "elkerülhetetlen" rendészeti vonulata is, amely pedig a Belügyminisztériumhoz tartozik. "Ketten együtt próbáljuk kezelni ezt a nagyon nehéz problémát", amelyet teljes mértékben soha nem lehet felszámolni – mutatott rá.

Hozzátette: rendkívül fontosnak tartja a közterek állapotának és a város biztonságának további javítását. Budapest Európa egyik legbiztonságosabb városa – hangsúlyozta. Kitért rá, hogy a kormánnyal közösen jelentősen fejleszteni kell a turizmust. Az elmúlt nyolc évben Budapest a külföldi protokoll-listákon az élhető városok sorában egyre előrébb kerül, ezzel kapcsolatban a főpolgármester a nagyköveteknek azt javasolta: bátran bíztassák állampolgáraikat, hogy jöjjenek Budapestre.

Tarlós István külön köszöntötte az eseményen Székelyudvarhely, Beregszász, Lendva, Szabadka és Kassa képviselőit, "határon túlról érkezett polgármester barátainkat".

Szűcs Somlyó Mária
kommunikációs igazgató

     Kiadó: Budapest Főváros  Főpolgármesteri Hivatal

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.