OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2019. február 3., vasárnap 15:24

Az Állami Számvevőszék közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. február 3., vasárnap (OS) - Az Állami Számvevőszék nem vesz részt a Demokratikus Koalíció európai parlamenti választási kampányában.

    Az ÁSZ határozottan visszautasítja, hogy a DK pártpolitikai nyomásgyakorlással próbálja befolyásolni az Országgyűlés független pénzügyi-gazdasági ellenőrző szervének törvényi előírások alapján végzett ellenőrzési tevékenységét. Ahogy a pártok és a kampánypénzek ellenőrzéséért felelős Holman Magdolna, az ÁSZ főtitkára a hvg.hu oldalon 2019. január 24-én megjelent interjúban hangsúlyozta: "Mi egy tükröt tartunk az ellenőrzött szervezetek elé. Lehet, hogy nem tetszik, amit látnak benne, de nem az a megoldás, hogy összetörik a tükröt, hanem az, hogy betartják a törvényi előírásokat."
Az Állami Számvevőszék megdöbbentőnek tartja, a jogállam elleni támadásként értékeli, és határozottan visszautasítja Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese mai sajtótájékoztatóján tett alaptalan vádaskodásokat. A DK a jogállami kereteket megsértve saját pártpolitikai céljaira próbálja felhasználni az Országgyűlés független ellenőrző szervét, valamint durván megtámadta az ÁSZ elnökét.

Az ÁSZ leszögezi: számára nem léteznek ellenzéki vagy kormánypártok, kizárólag ellenőrzött szervezetek vannak, amelyek gazdálkodását a törvényi előírások szerint ellenőriznie kell. Az ÁSZ kiemelt szerepet tölt be és felelősséget visel a pártok feletti társadalmi kontroll érvényesítésében, ellenőrzéseivel hozzájárul a pártok gazdálkodásának szabályszerűségéhez, végső soron a politikai élet tisztaságához.
    
     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.