OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2019. február 4., hétfő 09:19

Az Állami Számvevőszék közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. február 4., hétfő (OS) -

    Az ÁSZ már a DK 2013-2014. évekre vonatkozó, 2016. augusztus 24-én lezárt ellenőrzése során szabálytalanságokat tárt fel. Az ÁSZ megállapította, hogy a DK 2013. évi beszámolója és a 2014. évi pénzügyi kimutatása nem felelt meg a törvényi előírásoknak, mivel figyelmen kívül hagyták a számviteli törvényben rögzített valódiság és teljesség alapelvet. A beszámoló és a pénzügyi kimutatás adatai teljes körűen nem egyeztek meg a főkönyvi nyilvántartás adataival, a nem pénzbeli vagyoni hozzájárulások értékeléséről és a bevételek közötti kimutatásról nem gondoskodtak. Az ÁSZ megállapította, hogy 2013-2014-ben a DK könyvvezetése és gazdálkodása nem felelt meg a törvényi előírásoknak.

Az ÁSZ 2018. január 9-én fejezte be a DK 2015-2016. évekre vonatkozó ellenőrzését. Az ÁSZ megállapította, hogy a DK nem a jogszabályi előírásoknak megfelelően alakította ki gazdálkodásának szabályozási környezetét, nem teremtette meg a közpénzekkel való átlátható és ellenőrizhető gazdálkodás alapjait, pénzügyi kimutatásai nem feleltek meg a jogszabályi előírásoknak. A könyvvezetése és gazdálkodása során a vonatkozó jogszabályi rendelkezéseket és belső előírásokat nem tartotta be. Az ÁSZ feltárta, hogy a DK működéséhez a jogszabályt megsértve tiltott vagyoni hozzájárulást fogadott el. A feltárt szabálytalanságok, hiányosságok kijavítása érdekében a DK elnöke megküldte intézkedési tervét az ÁSZ részére, amelyben vállalta, hogy a jövőben a párt betartja a gazdálkodására vonatkozó törvényi előírásokat.

     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.