OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. február 8., péntek 20:00

A Budapesti Atlétikai Klub Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. február 8., péntek (OS) - A leghíresebb angol amatőr labdarúgó csapat, a Corinthian Casuals FC több, mint száz évvel első túrája után, a nyáron ismét Magyarországra látogat a Budapesti Atlétikai Klub meghívásából az Egri Ersbtein Torna keretében - Az első magyarországi vakfoci bajnoki döntő

    A Budapesti Atlétikai Klub (BAK) első alkalommal hívja életre az Egri Erbstein Tornát, melynek célja, hogy emléket állítson a hetven évvel ezelötti Superga tragédia áldozatainak. Mint az közismert 1949 május 4-én szenvedett végzetes repülőgép szerencsétlenséget a világ akkori legjobb klubcsapata, a Torino FC. Egri Erbstein Ernő, a BAK egykori játékosa, ennek az együttesnek volt a menedzsere, és a futball egyik legnagyobb mesterének számított.
A BAK a nyári tornára elsők között hívta meg angliai testvérklubbját, a Corinthian Casuals FC-t, mely a mai nap jelentette, be, hogy elfogadja a felkérést és több, mint 100 évvel az első magyarországi látogatása után, ismét pályára lép hazánkban. A torna meghívott csapatai között van a Testvériség együttese is, mely az első budapesti amatőr bajnokcsapat cím büszke tulajdonosa.
A torna intergált sporteseménynek számít, hiszen a háromnapos viadal első napján kerül megrendezésre az első magyarországi vakfoci bajnoki döntő a LASS és a BAK Vakfoci csapata között.

     Kiadó: Budapesti Atlétikai Klub Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.