OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2019. február 11., hétfő 09:10

A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége közleménye
    Budapest, 2019. február 11., hétfő (OS) -

        Orbán Viktor magyar miniszterelnök a vasárnap délutáni évértékelő beszédében ismét egyértelművé tette a magyarság és a világ számára, hogy a kormány nem csupán folytatja, de további elemekkel bővíti és erősíti a nemzetközi színtéren is példaértékű családbarát politikáját.
     A Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetségének (KCSSZ) elnöksége és tagszervezetei egyetértenek minden olyan kormányzati koncepcióval, amely segíti a magyar családokat a gyermekvállalásban. A vasárnap bejelentett 7 pontos családvédelmi akcióterv ilyen kezdeményezés. Az anyasági szerep társadalmi megbecsülésének erősítése és az idősebb korosztály szerepvállalásának támogatása a gyermeknevelésben, olyan intézkedések, amelyek eredményeként akár már pár éven belül is számottevően nőhet a születési szám a magyarság körében. A külhoni magyar családok gyermekvállalását segítő Köldökzsinór Program két éve szolgálja eredményesen ugyanezt a célt.
     A KCSSZ álláspontja szerint helyes volt a magyar kormány nemzetközi vitákat is kiváltó döntése a migráció megállításáról az európai-magyar közös határon. A bevándorlóországokban tapasztalható társadalmi feszültségek ismeretében csak remélhető, hogy ezt hamarosan azok a politikai erők is felismerik majd, akik a magyar családok erősítése helyett ma még a migránsok tömeges befogadásával képzelik el a hazai demográfiai problémák megoldását.  

     Kiadó: Kárpát-medencei Családszervezetek Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.