OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 27. szombat
Ismertető


2019. február 23., szombat 09:18

A Magyar Családtörténet-kutató Egyesület közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. február 23., szombat (OS) - KUTATÓHELYEKET TŰNTETTEK KI MAGYAR CSALÁDFAKUTATÓK

        A közel 1300 tagú Magyar Családtörténet-kutató Egyesület (MACSE) a megalakulása óta minden évben három kategóriában ítéli oda az ÉV KUTATÓHELYE DÍJAT a tagok szavazatai alapján. A 2018-as évi javaslatok alapján a Békés Megyei Levéltár a belföldi kategória, az Erdélyi Genealógiai Társaság a külföldi kategória és Gudenus János genealógus adatbázisa lett az online kategória győztese. Az ünnepélyes díjátadóra 2019. február 22-én pénteken, 11 órakor került sor Gyulán, a Polgármesteri Hivatal dísztermében. Köszöntőt mondott Kónya István Gyula város alpolgármestere, a díjakat átadta Reicher Péter a Magyar Családtörténet-kutató Egyesület elnöke.
     BÉKÉS MEGYEI LEVÉLTÁR A BELFÖLDI KATEGÓRIA ELSŐ HELYEZETTJE
     A Dr. Erdész Ádám által vezetett levéltár úttörőnek számít a családfakutatók felkarolásában és oktatásában. Hetente tartanak levéltári órákat, ahol a kutatóknak módszertani továbbképzéssel és szakmai tanácsokkal segítenek, hogy családtörténeti kutatásuk sikeres legyen. A levéltár dolgozói segítőkész és felkészült levéltárosok, akik mindent megtesznek azért, hogy a kutatók eredményes munkát tudjanak végezni. A gyulai levéltár nyomán, mára már számtalan megyei levéltár vette át az amatőr családfakutatók intenzív támogatását, oktatását és képzését.

     Kiadó: Magyar Családtörténet-kutató Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.