OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2019. február 23., szombat 09:19

A Magyar Családtörténet-kutató Egyesület közleménye (3. rész)
    Budapest, 2019. február 23., szombat (OS) -

        GUDENUS JÁNOS GENEALÓGUS AZ ONLINE KATEGÓRIA ELSŐ HELYEZETTJE
     A Magyar Érdemrend Lovagkeresztjével kitűntetett Gudenus János korunk egyik legnagyobb publikáló családfakutatója. Az évtizedek alatt általa összegyűjtött és rendszerezett adatok - a Magyar Főnemességi Adattár és a Magyar Családtörténeti Adattár - ingyenes kutathatósága nagy segítség a nemesi őseiket kutatóknak éppúgy, mint a történelmet, helytörténetet kutatóknak.
     Gudenus János az adatbázisát önzetlenül, díjmentesen ajánlotta fel a Magyar Családtörténet-kutató Egyesületnek, melynek honlapján indexelve kereshető vissza jelenleg több, mint 30 ezer név, nem csak főnemesi, hanem a kapcsolódó családok és a leányági leszármazottak is. Az adatbázis folyamatosan bővül és hiánypótló szerepe vitathatatlan. Az ingyenes adatbázison túl, Gudenus János segítőkészsége példaértékű.
     "Tagjaink visszajelzése alapján örülök, hogy a Kárpát-medencében egyre könnyebbé válik a magyar vonatkozású anyakönyvi adatokhoz való hozzáférés, amely elsődleges bizonyítéka a családi gyökerek kutatásának." – mondta Reicher Péter, a Magyar Családtörténet-kutató Egyesület elnöke

További információ:
Rajeczky Zsuzsanna
Egyesületi koordinátor
Magyar Családtörténet-kutató Egyesület
Tel.: +36 70 334 4474
E-mail: macse.koordinator@gmail.com

     Kiadó: Magyar Családtörténet-kutató Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.