OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. március 14., csütörtök 15:59

A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter közleménye
    Budapest, 2019. március 14., csütörtök (OS) - Távozik az MFB elnök-vezérigazgatója

    2019. március 31-ével, közös megegyezéssel távozik a Magyar Fejlesztési Bank elnök-vezérigazgatója, Bernáth Tamás. Utódjának kinevezéséről hamarosan döntés születik.

Bernáth Tamás 2016 novemberétől vezette a Magyar Fejlesztési Bankot, irányításával új, ötéves stratégia készült a fejlesztési banki szerepkör erősítésére. Megbízatása alatt szélesedtek az MFB nemzetközi kapcsolatai: az Európai Unió, a V4 országok fejlesztési intézményeivel és a kínai partnerekkel folytatott tárgyalások egyaránt új szintre léptek. Ennek eredményeként az MFB szerződést írt alá az Európai Beruházási Bankkal (EIB) egy újszerű beruházási platform létrehozásáról, illetve 2017 novemberében megalakult a Kínai – Közép-Kelet-Európai Bankközi Szövetség, amelynek Koordinációs Központja a Magyar Fejlesztési Bankon belül jött létre, és az MFB és a Kínai Fejlesztési Bank 300 millió EUR összegű együttműködési keret-megállapodást írt alá.

NVTNM
Sajtó és Kommunikációs Főosztály

Budapest, 2019. március 14.


     Kiadó: A nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.