OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2019. március 25., hétfő 14:24

Az Állami Számvevőszék közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. március 25., hétfő (OS) - A törvénysértő DK tovább fenyegeti a Számvevőszéket - reagálás Gréczy Zsolt közleményére

    A jogállami normákkal és az európai értékekkel teljes mértékben ellentétes módon a Demokratikus Koalíció tovább fenyegeti és rágalmazza a független Állami Számvevőszéket. Az ÁSZ határozottan felszólítja a DK-t, hogy az alaptalan vádaskodás helyett tartsa be a hatályos magyar törvényeket. Az ÁSZ figyelemfelhívással fordul a nemzetközi szervezetekhez, hogy a döntő mértékben közpénzekből gazdálkodó Demokratikus Koalíció pártpolitikai alapon próbálja befolyásolni a független közpénzügyi ellenőrzést. Mindezt úgy, hogy évek óta nem tartja be a pártok gazdálkodására, illetve a közpénzek felhasználására vonatkozó törvényi előírásokat.

Gréczy Zsolt, a Demokratikus Koalíció országgyűlési képviselője vasárnap újabb vádaskodó kirohanást intézett az Állami Számvevőszék ellen. A DK politikusa az ÁSZ elnökének levelére reagáló közleményében nyíltan megfenyegette az Országgyűlés független közpénzügyi ellenőrző szervét.

A Demokratikus Koalíció 2014-2018. években összesen mintegy 700 millió forint költségvetési támogatásban részesült, továbbá a 2018. évi országgyűlési választási kampányához további, mintegy 200 millió forint közpénzt használt fel. A közpénzek felhasználására, illetve a pártok gazdálkodásra vonatkozó törvényi előírásokat ugyanakkor a DK számos ponton megsértette.

Az ÁSZ már a DK 2013-2014. évekre vonatkozó, 2016. augusztus 24-én lezárt ellenőrzése során szabálytalanságokat tárt fel.

     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.