OS Országos Sajtószolgálat
2024. június 18. kedd
Ismertető


2019. április 5., péntek 20:50

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye
    Budapest, 2019. április 5., péntek (OS) - Elhunyt Puchert János 56-os halálraítélt, a KEP Szenátora és 56-os Dialógus Bizottsága társelnöke

    85 éves korában, hosszú betegség után április elsején elhunyt Puchert János 56-os halálraítélt a Mecséri hadbírósági per 11 halálraítéltjének utolsó élő tagja. A bányászként dolgozó Puchert 1956-ban tényleges katonai szolgálatát teljesítette Mecséri ezredes parancsnoksága alatt. Ez a katonai egység Jutadombnál nagy győzelmet aratott a szovjetek felett. Ez volt a fő oka a sok halálos ítéletnek a koncepciós perben 1958 novemberében. 7 halálos ítéletet végrehajtottak. Puchert kegyelmet kapott, de csak 1970. márciusban szabadult a börtönből. Bányászként tovább dolgozott, de mellette segítette bajtársait és eredményesen kutatta a forradalmi események történetét. Ezt nyugdíjazása és a rendszerváltás után is folytatta. Így kapcsolódott be a KEP hagyományápolási munkájába és lett 12 évvel ezelőtt a KEP Dialógus Bizottsága társelnöke és 3 évvel ezelőtt a KEP Szenátora.
Az Egyesületben mindenki szerette őt, aki betegségéig rendszeresen tartott előadásokat is és segítette több szakíró munkáját 56-os könyvek elkészítésében.
Komló város díszpolgárának Puchert Jánosnak a temetése április 18-án 11 órakor lesz a komlói köztemetőben.
További inf.: www.kepcp.hu

     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.