OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. április 15., hétfő 12:55

A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE) közleménye
    Budapest, 2019. április 15., hétfő (OS) - VGYKE: rekordot döntött az Angyalföldi Érzékenyítő Roadshow

        A Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete nem mindennapi módon és nem mindennapi számokkal döntött rekordot az érzékenyítés területén. A József Attila Művelődési Központban rendezett Tapintható Kiállításon vettünk részt, mely a XIII. kerületi Önkormányzat Prevenciós Központjának felkérésére valósulhatott meg.
     Fodor Ágnes VGYKE elnöke: egyértelműen kihívásként éltük meg a XIII. kerületi gyermekek számára rendezett érzékenyítést. Kihívásként, hiszen 2019. március 25. és április 11. között, 11 nap alatt mintegy 1.000 diákot találtunk meg a kisiskolásoktól kezdve a középiskolásokig. Egyesületünk szemléletformáló tevékenységének fontos eleme az iskolai érzékenyítő programok szervezése és lebonyolítása. Programjaink során a gyerekeket saját élményeken keresztül igyekszünk közelebb vinni a vak és gyengénlátó emberek hétköznapjaihoz.
     Érzékenyítő csapatunk minden nap, reggel 8-tól 15.00 óráig, mondhatni megállás nélkül próbálta elmesélni és megmutatni, milyen látássérültként élni, tanulni, dolgozni. Roadshow csapatunk három különböző területen szemléltette mindezt:
- vakvezető kutyás bemutatót tartottunk,
- braille írást és olvasást tanítottunk
- különféle szagló és tapintó eszközökkel, játékos formában a gyerekek érzékeikre hagyatkozva próbálták megoldani a testhezálló feladatokat.
     További információ: http://www.vgyke.com/intezmenyeknek-nyujtott-szolgaltatasok/erzekenyites/

VGYKE
Sajtóiroda


     Kiadó: Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesülete (VGYKE)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.