OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2019. április 17., szerda 10:24

A Lehet Más a Politika párt (LMP) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. április 17., szerda (OS) - Az LMP "Nemzeti Kátyúbajnokságot" hirdet -

    Romokban az országos közúthálózat – az LMP "Nemzeti Kátyúbajnokság" indításával kívánja felhívni a figyelmet a rendkívül súlyos problémára!

Miközben a kormány 500 milliárd forintot éget el a teljesen szükségtelen Budapest-Belgrád vasútvonal fejlesztésére, a magyar közutak és a vasúthálózat állapota válságos. A kormány évente alig 500 km utat újít fel, ez semmire nem elég. Az utak összességében, évről évre egyre rosszabb állapotban vannak, kiemelten igaz ez a vidéki térségek úthálózatára. A hivatalos statisztikák szerint a burkolatminőség alapján az országos mellékút-hálózat több mint 70%-a "rossz", vagy "nem megfelelő" minősítésű. E döbbenetes szám érzékelteti, hogy szinte romokban hever a vidéki térségek úthálózata, kátyúk, balesetveszélyes, nyomvályús utak jellemzik az állapotot.

 Az LMP társelnök-frakcióvezetője, Keresztes László Lóránt ezért egy hónapig tartó figyelemfelkeltő kampányt, "Nemzeti Kátyúbajnokságot" hirdet a közösségi médiában. Arra kérjük az utakat használó, azok állapotával elégedetlen lakosságot, hogy konkrét példák bemutatásával hívják fel a figyelmet a tarthatatlan állapotokra. A beküldött úthibákat, rossz útszakaszok dokumentációját, fotóját, a helyszín leírásával a párt frakcióvezetője személyesen teszi le Orbán Viktor miniszterelnök asztalára a Parlamentben, és a beküldött hibák kijavítására indítványt nyújt be.
    
     Kiadó: Lehet Más a Politika párt (LMP)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.