OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. április 22., hétfő 18:10

A Reális Zöldek Klub közleménye
    Budapest, 2019. április 22., hétfő (OS) - Németországban a szélkerék, napelem kapacitások, a levegő hőmérsékletének, a szél sebességének, irányának a függvényében hazánk időjárására befolyással bírnak.

        A szélkerekek a szél kinetikus energiáját csapolják meg, a napelemek a visszasugárzás energiáját, a meleg levegő felemelkedést akadályozzák. A szélsőségesség mértéke azonos azzal a hatással. mintha hazánk területén észak-dél irányban 100 kilométer hosszú, 100 méter magas levegőt nem áteresztő kerítés volna időnként.  Egyes városainkban a "kerítés" a szmog kialakulását katalizálja, a szmog rákos betegséget okozhat. Észak-kelet Magyarország térségében a hálózati feszültség szabványos értékének a biztosítása a Mátrai Hőerőmű blokkjainak veszélyeztetett üzemmódban való járatásával lehetséges.  
     A reális zöldek szerint a paksi atomerőmű versenyképességét, az erőmű tervezett élettartamom túli engedélyezett üzemképességének megőrzése megelőzi. A civil szervezet aggályosnak tartja a 30 év tervezett üzemidő utáni meghosszabbított üzemidőben a biztonsági rendszer korábbi egynapos helyett, a 10 napos kikapcsolására vonatkozó hatósági engedély megadását.
     A Reális Zöldek és a Kormány javaslatára az Országgyűlés törvénymódosítással határozott a hazai szélkerék növekmény kapacitás befagyasztásáról. A magyar kormány benyújtotta az EU Bizottságnak a Nemzeti Energia- és Klímaterv tervezetét, amely a reális zöldek szerint az energia piac szereplői és nem a Magyarország szolgálatában fogalmazódott meg.  
    
Juhos László, elnök
        
     Kiadó: Reális Zöldek Klub

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.