OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. május 15., szerda 14:28

A Magyar Liberális Párt közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. május 15., szerda (OS) - A sport mindenkié! – Bősz Anett kedvezményes sportbérletet, a TAO-támogatás kibővítését javasolja a kihívás napján

    A Liberálisok a sport és a kihívás napján a szabadidő-és hobbisportokra is igényelhető TAO-támogatás bevezetését, valamint egy kártyás rendszer kidolgozását kezdeményezik, amellyel havi jelképes összegért minden állampolgár igénybe vehetné az állami vagy önkormányzati tulajdonban lévő sportlétesítményeket.

Bősz Anett, a Liberálisok országgyűlési képviselője mai sajtótájékoztatóján arra hívta fel a figyelmet, hogy az egészségügyben nem fordítanak elegendő forrást a prevencióra. Emiatt a magyarok sokkal egészségtelenebbül élnek, mint azt a jelenlegi gazdasági fejlettségi adatok indokolnák. Ezt bizonyítja a születéskor várható egészségben eltöltött évek száma, amely a magyarok esetében átlagosan 66,8 év. Ennél a szomszédos országok közül csak Romániában és Ukrajnában rosszabb a helyzet. A középiskolában szintén lehangoló statisztika született a gyermekkori elhízással kapcsolatban: ma Magyarországon minden harmincadik diák súlyosan elhízott, ami azt jelenti, hogy a kormány által bevezetett mindennapos testnevelés csak megőrizni volt képes az egyébként rossz statisztikát.

A Liberálisok ezért a következő javaslatokkal fordulnak a magyar kormányhoz és Révész Máriuszhoz, a kerékpározás és az aktív kikapcsolódás fejlesztéséért és népszerűsítéséért felelős kormánybiztoshoz a sport és a kihívás napján:
    
     Kiadó: Magyar Liberális Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.