OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 24. péntek
Ismertető


2019. május 16., csütörtök 11:03

Az Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetségének közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. május 16., csütörtök (OS) - Létezhet valós egészségvédelem a népüket is eladó államokban? Egy demokráciát csak formálisan fenntartó államban, ahol a társadalmi párbeszéd is csak alibi jelleggel, a Kormány által tematizált Nemzeti Konzultációk gúnynevű politikai manipuláció keretében folyik, nem lehet azzal takarózni, hogy a népegészségügy társadalmi felelősség. Fel kell vetni a kérdést: meddig lehet még pusztán politikai felelősségnek tekinteni, hogy súlyos nemzetbiztonsági tényezővé züllött a hazai egészségügy állapota? Az Emberi Erőforrások Minisztériuma már kiérdemelné az Emberi Erőforrások Eltékozlásának Minisztériuma, vagy még inkább a Központosított Társadalomrombolás Minisztériuma nevet!

    A politika tehet azért, hogy ne csak beszéljünk a népegészségügyi programokról – hangzott el egy május 7-ei konferencián, ahol igen sok hasznos ismeretet és jogos felvetést hallhattunk, de semmi olyasmit, ami arra utalna, hogy a jövőben végre mérhető eredményekben is reménykedhetnénk.
http://medicalonline.hu/cikk/nepegeszsegugy__tarsadalmi_vagy_politikai_felelosseg

Másnap jellemzően rövid, visszhang nélküli hírt olvashatunk arról, hogy június elsejével felmentik Fábián Károlyt, a magánszférából érkezett urológus-onkológus szakembert, akit október elején Kásler Miklós javaslatára nevezett ki a miniszterelnök az egészségügyi fejlesztésekért felelős helyettes államtitkárrá. A Népszava információi szerint. "Ám, hogy pontosan mit csinált azóta, arról egy forrás sem tudott konkrétumokat mondani."

     Kiadó: Asztmás és Allergiás Betegek Országos Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.