OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. május 17., péntek 13:23

A Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. május 17., péntek (OS) - KEP Fórum témája volt Közép-Európa helyzete a páneurópai piknik után 30 évvel

    A fórum célja volt bemutatni a páneurópai piknik által elindított történelmi folyamat meghatározó jelentőségét a magyarországi rendszerváltoztatásra és általa segítve az egész közép-európai térség politikai és társadalmi irányváltására. A rendezvény feleleveníti az ezt a gyújtópontot követő eseményeket: az 1989. szeptember 10-én megtörtént határnyitást, a németek közötti családegyesítést, a Magyar Köztársaság kikiáltását, majd futótűzként a berlini fal ledöntését, a rendszerváltoztatást a környező országokban, az NDK megszűnését, Németország békés újraegyesítését, a Szovjetunió, a Varsói Szerződés és a KGST felbomlását, 9 új állam létrejöttét a térségben. A Fórum Történeti Szekciója feladata volt bemutatni az elmúlt 3 évtizedes folyamatot, benne a magyar vonatkozású történéseket és folyamatokat, magyarországi tapasztalatokat. Magyarország 2030-ig biztosan főszereplő marad európai viszonylatban. Reálisnak látszik, hogy Magyarország az Európai Unió átlagánál gyorsabban fejlődjön a demográfiai helyzet, az oktatás, az egészségügy tekintetében és több más kulcsfontosságú területen. A továbbiakban prof. Pók Attila, az MTA – Tört. tud.-i Intézet igazgatóhelyettese, az EMMT alelnöke a magyar-német kapcsolatok fordulópontjairól, prof. Kovács Árpád a Költségvetési Tanács elnöke, az MKT örökös tiszteletbeli elnöke Magyarország gazdasági fejlődéséről és hosszabb távú kilátásairól szólt.
     Kiadó: Közép Európai Club Pannonia Közhasznú Egyesület

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.