OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2019. május 17., péntek 13:39

A Magyar Szervátültetettek Országos Sport, Kulturális és Érdekvédelmi Szövetségének közleménye
    Budapest, 2019. május 17., péntek (OS) - Sikerült! A világon egyedülálló módon, 39 szervátültetett és 2 dializált futóból álló FMC Hősök csapata 24 óra, 15 perc, 14 másodperc alatt váltóban teljesítették az Ultrabalaton futás 220.1 km-es távját. A szervátültetettek hosszabb életéért futottak, hogy bebizonyítsák: új szervvel is lehet teljes életet élni, és hogy felhívják a figyelmet a Szövetség új életre felkészítő programjára, amely 5 év után támogatás hiányában sajnos leállt.

    Volt közöttük szívátültetett, tüdőátültetett, vese- és májátültetett, csontvelő átültetett és művesekezelt futó is, valamint kombinált szervátültetettek. Közöttük is igazi csoda az a tüdő és májátültetett fiú, aki 21.5 km-t futott. A legfiatalabb futó 14, a legidősebb 65 éves volt.
A szervátültetettek nemcsak szabadidős sportokban mérettethetik meg magukat, kétévente Világjátékokat, a köztes években pedig Európa Bajnokságokat  is rendeznek számukra. Idén Newcastle ad otthont a XXII. Szervátültetettek Világjátékának, a magyar sportolók tizenegy sportágban állnak rajthoz, úgymint röplabda, asztalitenisz, tenisz, tollaslabda, úszás, atlétika, bowling, kerékpár, triatlon, darts és petanque. "Reményeink szerint, ahogy eddig is, az országok rangsorában a dicsőséges első ötben fognak végezni a világversenyen."

Kontaktok:

Berente Judit
Elnök
30/634 8982
berentejudit@gmail.com

Dr Grózli Csaba
stratégiai és orvos igazgató
20/458 5562
grozli63@gmail.com  

     Kiadó: Magyar Szervátültetettek Országos Sport, Kulturális és Érdekvédelmi Szövetsége

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.