OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 11. szombat
Ismertető


2019. június 9., vasárnap 14:46

Az LMP parlamenti frakciója közleménye
    Budapest, 2019. június 9., vasárnap (OS) - A Fidesz rászabadítja a jetskiket a Balatonra -

    Az LMP törvénymódosító javaslatot nyújtott be, hogy a nemzeti kincsnek számító tavainkon, a Balatonon, a Velencei tavon és a Fertő- tón, tiltsák be az elektromos meghajtású jetskik és kishajók közlekedését is. A Fidesz tovább pusztítja a Balatont azzal, hogy nem támogatta a zöld párt kezdeményezését a Gazdasági bizottság ülésén, így azt nem is tárgyalhatja az Országgyűlés.

A Fidesz rövid távú gazdasági érdekei miatt folyamatosan pusztítja a Balatont. Kormányközeli gazdasági szereplők vásárolják fel a legértékesebb partszakaszokat, irtják a nádasokat és part menti erdősávokat, lebetonozzák a tópartot. Most a kormány asszisztálásával rászabadítják a jetskiket élővizeinkre.

A Balaton és más tavaink sok ezer embernek nyújtanak kikapcsolódási, pihenési és kirándulási lehetőséget. Az emberek a nyugalom és az érintetlen táj szépsége miatt keresik fel e helyeket. Egyben olyan kivételes ökoszisztémákról van szó, melyeket meg kell védenünk a jövő nemzedékek számára.

Így a jetskiknek elektromos meghajtással sincs semmi helyük a tavainkon. A tiltás természetesen továbbra sem vonatkozna a horgászok és vitorlások által használt eddigi motorokra. Az LMP abban bízik, hogy az elutasítás után erősödni fog a civil ellenállás, ennek hatására a közeljövőben az Országgyűlés tárgyalhatja a témát.

Schmuck Erzsébet,
az LMP frakcióvezető-helyettese


     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.