OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2019. június 18., kedd 10:40

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. június 18., kedd (OS) - Egészségügyi területtel bővül a vajdasági magyar együttműködések köre

    Prof. Dr. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere hivatalában fogadta Pásztor Istvánt, a Vajdasági Magyar Szövetség (VMSZ) elnökét és Hajnal Jenőt, a Magyar Nemzeti Tanács (MNT) elnökét. A megbeszélésen a felek üdvözölték Szerbia csatlakozását a Közép- és Kelet-európai Onkológiai Akadémia munkájához, és szó esett az aracsi Pusztatemplom komplex védelmét és állagmegőrzését célzó projektről is.
A megbeszélésen Prof. Dr. Kásler Miklós hangsúlyozta: az oktatás, a sport és a közművelődés mellett új együttműködési lehetőségek nyílnak a vajdasági magyarság és az anyaország között, ezek egyike az egészségügy, ezért is fontos, hogy a szomszédos ország is részt vesz a Közép- és Kelet-európai Onkológiai Akadémia égisze alatt folyó munkában, a rákkutatás és a gyógyítás területén. Az ágazatot érintően Magyarország kész megosztani tapasztalatait déli szomszédjával, az egészségügy fejlesztését célzó szakmai programokban pedig számít a VMSZ és az MNT együttműködésére.
A találkozó résztvevői egyeztettek az aracsi Pusztatemplom komplex védelmét és állagmegőrzését célzó projektről is. A VMSZ és az MNT egyik legfontosabb kiemelt jelentőségű magyar programjához szükséges koncepció elkészítése folyamatban van, amelyhez az Emberi Erőforrások Minisztériuma további szakmai segítségéről biztosította a vajdasági magyar érdekképviseletek vezetőit.  
    
     Kiadó: Emberi Erőforrások Minisztériuma

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.