OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. június 20., csütörtök 10:11

A Magyar Könyvtárosok Egyesületének közleménye
    Budapest, 2019. június 20., csütörtök (OS) -

    ZÖLD KÖNYVTÁR DÍJ
2019. évi magyarországi díjazottja

A világ ismét a magyar könyvtárakra figyel! Az IFLA - a Könyvtári Egyesületek és Szervezetek Nemzetközi Szövetsége - ENSULIB, a Környezetvédelmi, Fenntarthatósági és Könyvtárak Speciális Érdeklődésű Csoportja 2019-ben negyedik alkalommal hirdette meg a Zöld Könyvtár Díj pályázatát.

A felhívásra 34 pályázat érkezett be a világ különböző pontjairól. A 2019. év nyertes könyvtára a kolumbiai Cali városának könyvtára lett. Az értékelésben 5 kiemelt díjazott könyvtárat emeltek ki és közülük az első a kiskunfélegyházi Petőfi Sándor Városi Könyvtár, amely ismét jelentős elismerést jelent hazánk számára, nyugodtan mondhatjuk, hogy világszenzáció, hogy két egymást követő évben is sikerült a magyar könyvtáraknak ilyen kiemelkedő eredményt elérni. https://www.ifla.org/node/92217?og=479
2018-ban a Tatabányai József Attila Megyei és Városi Könyvtár a nyertest követő öt kiemelt között végzett. Ez akkor is és 2019-ben is jelentős elismerést jelent.

A zsűri értékelése a kiskunfélegyházi könyvtár ZÖLD KÖNYVTÁR MŰEMLÉKI KÖRNYEZETBEN című pályázatról:
"Ez a kezdeményezés sok különböző területet ölel át és a könyvtár jelentős munkát végez a közösségükhöz és az erőforrásaikhoz mérten. A könyvtár számos projektet rendezett építészeti kezdeményezésektől a könyvtárosok foglalkoztatásáig, miközben több tevékenységet valósított meg a helyi érdekelt szervezetekkel is..."
A pályázat elkészítését a Magyar Könyvtárosok Egyesülete is segítette.

     Kiadó: Magyar Könyvtárosok Egyesülete

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.