OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 18. csütörtök
Ismertető


2019. július 16., kedd 13:48

Az LMP parlamenti frakciójának közleménye
    Budapest, 2019. július 16., kedd (OS) - Az LMP a glifozát betiltását követeli -

    Az egyik legveszélyesebbnek és erősen rákkeltőnek tartott gyomirtószer, a glifozát betiltását követeli az LMP: kérdéssel fordultunk az ügyben az emberi erőforrások miniszteréhez, egyben felszólítjuk a magyar kormányt, hogy tegyen meg minden szükséges intézkedést a betiltás érdekében.

A glifozátot a német Bayer mostani leányvállalata, a Monsanto kezdte forgalmazni az 1970-es években, mára a gyomirtó feltételezett káros egészségügyi hatásai miatt a Bayer peráradattal néz szembe az Egyesült Államokban. A magyar kormány pedig mindeközben a Monsanto által erőltetett és monopolizált, a GMO-kal kéz a kézben járó glifozát alkalmazását támogatja. Még az USA-ban is többedik pert nyerik azok, akik ezt a szert használták és különböző rákos megbetegedést kaptak, a cég részvényei mélyrepülésben, de a magyar kormány kitart a multi mellett, még akkor is, ha ennek a magyar emberek egészsége is látja a kárát.

Mint ismert, Ausztria az Európai Unióban elsőként betiltotta a gyomirtó alkalmazását: felszólítjuk a magyar kormányt, hogy hazánk legyen a második EU-s tagállam.

Ungár Péter
országgyűlési képviselő

     Kiadó: LMP parlamenti frakciója

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.