OS Országos Sajtószolgálat
2024. május 19. vasárnap
Ismertető


2019. július 17., szerda 13:47

A Forgalmazók az Egészségért közleménye
    Budapest, 2019. július 17., szerda (OS) - A Forgalmazók az Egészségért Szövetség működésének egyik alappillére a fogyatékkal élők támogatása, ezért örömmel teszi közzé, hogy partnerszervezete, "A Hallás Társasága" Alapítvány, - együttműködve a Siketek és Nagyothallók Országos Szövetségével - idén másodjára szervez közösségépítő tábort a Balaton mellett azoknak a hallássérült fiataloknak, akik integrációban végzik tanulmányaikat, vagy halló munkatársak között dolgoznak.

    A hiánypótló kezdeményezés célja egy közösség megteremtése, és hasznosítható tudás átadása a hallássérült fiataloknak.
A Balatonalmádiban zajló Hali-tali táborban a fiatalok szabadegyetemi előadásokon és közösségépítő programokon vehetnek részt, emellett pedig sok időt tölthetnek el egymással.

Ezek a fiatalok ritkán találkoznak sorstársaikkal, nehézségeikkel egyedül kénytelenek megküzdeni. Puha Andrea, a tábor egyik hallássérült szervezője szerint a társadalom ma még nem figyel oda eléggé a nagyothallókra. "Ez általában azért van, mert beszélünk, és látszólag úgy állunk helyt, mintha hallásunk teljes birtokában lennénk. Pedig a hallókészülék nem olyan, mint a szemüveg, nem adja vissza a tökéletes hallást. Nap mint nap megküzdünk a kommunikációval, sokkal fáradtabbak vagyunk." - magyarázza.

"A siketeknek nagyon jó közösségük van, összeköti őket a jelnyelv, erős az identitástudatuk. Az integrációban élő hallássérültek viszont nincs kivel megbeszélniük azokat a nehézségeket, amivel a hallássérülésük miatt küzdenek. Ezen próbálunk meg változtatni."

     Kiadó: Forgalmazók az Egészségért

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.