OS Országos Sajtószolgálat
2019. december 7. szombat
Ismertető


2019. augusztus 12., hétfő 15:13

A Párbeszéd közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. augusztus 12., hétfő (OS) - Népszavazás Terézvárosért – gigaberuházások helyett több zöld felületet a kerületbe!

    Betondzsungel helyett parkokat, zöldfelületeket a belvárosi kerületekbe – erről szól a népszavazás, melyet Soproni Tamás, az ellenzék VI. kerületi polgármesterjelöltje nyújtott ma be.

Bár a korábbi tervek szerint egészen máshogy használták volna fel a Podmaniczky utcával párhuzamos elhasznált vasúti területet, úgy tűnik, ha a kormány gondol egyet, a Főváros máris ugrik, hogy végrehajtsa. Ide építenék ugyanis a Fővárosi Nagycirkusz újabb épületét, egy olyan betonmonstrumot, melyre egyáltalán nincs szüksége az amúgy is rendkívül kevés zöldfelülettel rendelkező kerületnek.

Egy XXI. századi városnak nem betonra és aszfaltra van szüksége, hanem a zöldfelületek radikális növelésére. Ez a beruházás pedig nemcsak Terézváros, hanem egész Budapest számára előnytelen, hiszen itt már amúgy is túl sok az intézmény, túl sok a funkció a főváros peremkerületeihez képest, melyek emiatt pedig alig kapnak valamit abból a fejlődésből, amit Budapesten látni szeretnénk.

A ma benyújtott népszavazási kérdés arra irányul, hogy a Terézváros képviselő testülete olyan módon módosítsa a kerületi építési szabályzatot, hogy az megakadályozza újabb betonmonstrumok építését és kizárólag fás, parkos, ligetes terület létrehozását engedélyezze.

     Kiadó: Párbeszéd

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.