OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. augusztus 13., kedd 11:26

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. augusztus 13., kedd (OS) - DK: A V4-ek között is a magyarok fizetése a legalacsonyabb - A munkának nincs becsülete, ha soha nem dolgozott politikus-oligarchák vezetnek egy országot

    A legfrissebb adatok szerint már nem csak a nyugat-európai bérek vannak fényévekre a magyar bérektől, hanem lehagytak minket a környező országot, a kormány által sokat hivatkozott V4-ek is; Csehország, Lengyelország és Szlovákia. Az Orbán-kormányt láthatóan nem zavarja, hogy becsületes munkából megélni nem, csak túlélni lehet: ez történik, ha luxusrepülők, yachtok és kastélyok bűvkörében élő, soha nem dolgozott gazemberek vezetnek egy országot.

A Demokratikus Koalíció szerint Magyarországon a tisztességes munkának mindaddig nem lesz becsülete, amíg egy közpénzeken élősködő kormány vezeti az országot. A DK szerint amíg a Fidesz van hatalmon, a magyar bérek maradnak ott, ahol most vannak; egyik fideszes milliárdos oligarcha sem fog arra panaszkodni, hogy Magyarországon nehéz megélni. A DK szerint a hosszútávú megoldás nem az elvándorlás, hanem a kormány leváltása: Orbánék európai kudarca után az önkormányzati választáson is vereséget kell mérni rájuk, hogy elkezdődjön a változás.


Molnár Csaba
EP-képviselő, ügyvezető alelnök
DK
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.