OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2019. augusztus 15., csütörtök 11:05

A Haza Pártja közleménye
    Budapest, 2019. augusztus 15., csütörtök (OS) - Brüsszel szeptember 5-én dönt a magyar devizahitelesek ügyében. Kásler Árpád személyesen védi meg a magyar devizahitelesek ügyét Brüsszelben. Tízezer magyar devizahiteles sajátkezű aláírásával csatlakozott A Haza Pártja elnöke által kezdeményezett petícióhoz. Mint ismeretes, a Kásler ügynek köszönhetően született meg az elszámolási törvény, amely csak részben orvosolta a banki kifosztás következményeit. A Haza Pártja teljes rehabilitációért és jóvátételért harcol immáron hetedik éve.

    Kásler Árpád, A Haza Pártja elnöke által 11 hónapja benyújtott petíciót, amelyhez tízezer magyar devizahiteles saját kezű aláírásával csatlakozott, szeptember 5-én bírálja el az Európai Unió Parlamentjének Petíciós Bizottsága. A döntés előtt Kásler Árpád személyes meghallgatására is sor kerül Brüsszelben. A petícióban a Magyarországi "devizahiteles" végrehajtások és kilakoltatások azonnali leállítását kérik, amíg ítélet nem születik, a Strasbourgi Emberi Jogok Európai Bíróságán, ugyancsak Káslerék által benyújtott keresetben. Fő kifogásuk, hogy a magyar parlament az elszámolási törvény megalkotásakor, nem helyeztette hatályon kívül, a bankok által tisztességtelenül felszámolt tételekkel terhelt ügyletekben, a bank általi szerződés felmondásokat. Így maguk a bankok, a tisztességtelen tételek felszámításával taszították fizetésképtelenségbe az adósokat. A Brüsszeli meghallgatás és döntés A Haza Pártja honlapján lesz nyomon követhető, illetve bővebb információk ott olvashatóak.

     Kiadó: A Haza Pártja

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.