OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 29. hétfő
Ismertető


2019. szeptember 1., vasárnap 14:36

A FruitVeb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács közleménye
    Budapest, 2019. szeptember 1., vasárnap (OS) - Sajtóközlemény a VIII. Magyar Paprika Napja rendezvényről. Az immár nyolcadik alkalommal megrendezett szakmai nap az idén a FruitVeB, a KITE Zrt. és a NAK közös rendezvényeként kerül megrendezésre. A konferencia-sorozat eddigi rendezvényei sikeresen mutatták be a magyarországi paprikatermesztés egy-egy területének eredményeit. A Derecskén lebonyolításra kerülő konferencia témája a hidegfóliás és az intenzív szabadföldi termesztés technológiája és gazdaságossága lesz.

    A kiváló minőségű étkezési paprika keresett termék nem csak itthon, hanem számos európai országban is. Az elmúlt évtizedekben azonban a hazai paprikatermesztés visszaesett, a feldolgozóipar átalakulása pedig ezt a szegmenst sem érintette kedvezően. A témaválasztást tehát az indokolja, hogy a termesztők és a feldolgozók tekintsék át a hazai paprika ágazat helyzetét és jelöljék meg azokat a feladatokat, amelyek elősegítik az ágazat további fejlődését.
Az előadások mellett a résztvevők a KITE gyakorlati bemutatóján szakembereinek vezetésével megismerkedhetnek a palánta előállítás technológiájával korszerű termálfűtéses Richel-házban, az alkalmazott talajművelési rendszerrel, a hajtatott és a szabadföldi paprika termesztésének technológiájával.
A rendezvény alkalmat ad arra is, hogy a résztvevők megismerkedjenek a paprikatermesztéshez kapcsolódó inputcégek új eszközeivel, valamint megtekintsék a kertészeti növényvédelmi gépek bemutatóját.
Részletes program: https://fruitveb.hu/meghivo-a-viii-magyar-paprika-napjara/
     Kiadó: FruitVeb Magyar Zöldség-Gyümölcs Szakmaközi Szervezet és Terméktanács

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.