OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 26. péntek
Ismertető


2019. szeptember 9., hétfő 17:23

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. szeptember 9., hétfő (OS) - A DK EP-képviselői Ursula von der Leyenhez fordultak, hogy ne Trócsányi László legyen az EU bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős biztos

    A Demokratikus Koalíció elfogadhatatlannak, az Európai Unió és Magyarország biztonsága szempontjából is súlyos hibának tartaná, ha Trócsányi Lászlót – Orbán Viktor vágyálmainak megfelelően – az EU bővítésért és szomszédságpolitikáért felelős biztosának jelölnék.

Éppen ezért a Demokratikus Koalíció EP-képviselői szeptember 4-én levelet írtak Ursula von der Leyennek, az Európai Bizottság megválasztott elnökének, amelyben arra kérték, hogy ne engedje, hogy Trócsányi megkapja a szomszédságpolitikáért felelős biztosi pozíciót. A DK örömmel nyugtázta, hogy a hírek szerint kérése értő fülekre talált, Trócsányi a legjobb esetben is csak a hagyományosan leggyengébb uniós biztosi pozíciót kaphatja a 28 közül, a nemzetközi segélyezésért felelőset. 28-ból a 28., utolsók közt is utolsó; ez a kimenetel tökéletesen illeszkedik Orbán Viktor EU-n belüli tekintélyéhez és befolyásához.

A DK EP-képviselői

     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.