OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2019. szeptember 19., csütörtök 09:50

Az Állami Számvevőszék közleménye (2. rész)
    Budapest, 2019. szeptember 19., csütörtök (OS) -

    Dr. Domokos László, az Állami Számvevőszék és a Pénzügyi Szemle közpénzügyi szakfolyóirat szerkesztőbizottságának elnöke és Dr. Koltay András, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora nyitották meg a tudományos konferenciát, az NKE Ludovika Campus Széchenyi Dísztermében.

Domokos László leszögezte: "Csak hiteles információk alapján lehet megalapozottan tervezni, dönteni, cselekedni, majd a céljaink teljesülését értékelni." Kifejtette: "A politika egyre fokozódó igényét a döntés-támogató mérések iránt számos esetben olyan mérési rendszerek elégítik ki, amelyek nem validáltak, nem alkalmasak következtetések levonására, és így politikai döntések megalapozására sem. Mivel a politika a közjó kialakításáért felel, a mérés hitelességének itt már a köz egészére kiható kockázata van" – húzta alá Domokos László.

Koltay András kiemelte: "A Nemzeti Közszolgálati Egyetem megalakulása óta folyamatosan bővíti és fejleszti a jó állammal, a jó kormányzással kapcsolatos kutatásait, amelynek eredményeképpen 2015-től minden évben megjelentette tudományos hátterű kormányzati teljesítményértékelését, a Jó Állam Jelentést." Hozzátette: "Azért is van szükség nemzeti keretek között készített kormányzati teljesítményértékelésre, mert a nemzetközi szervezetek az adatközlés mellett nem adnak közvetlen értékelést, nem reagálnak az ország-specifikus problémákra" – fogalmazott a Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora.

     Kiadó: Állami Számvevőszék

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.