OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2019. szeptember 20., péntek 11:55

A Demokratikus Koalíció közleménye
    Budapest, 2019. szeptember 20., péntek (OS) - DK: Átgondolatlanul módosított törvényt a kormány, nincs elég hely a fővárosi általános iskolákban

    Sajtóinformációk szerint konténertantermekben kezdhetik a tanévet jövőre az első osztályosok több budapesti kerület iskoláiban. A Fidesz ugyanis úgy módosította közoktatási törvényt, hogy szokás szerint meg sem vizsgálta, milyen következményekkel jár döntésük. Például, hogy a hatéves kortól kötelező iskoláztatáshoz lesz-e egyáltalán elég hely a gyerekeknek.

A Demokratikus Koalíció szerint remekül tükrözi a fideszes helytartók nemtörődöm hozzáállását ez a minden logikát nélkülöző döntés is. Magasról tesznek rá, hogy mi szolgálja valójában a gyerekek érdekét, ha éppen úgy látják jónak, akkor konténerbe pakolják a hatéveseket. Mi, európai magyarok azonban nem gondoljuk úgy, hogy a hatévesen erőltetett iskolakezdés vagy a konténerek lennének a gyerekeink javára. Sokkal inkább a nyugodt, kiegyensúlyozott gyerekkor és a kényelmes, korszerű iskolák, amik a budapesti gyerekeknek is járnak!

Gy. Németh Erzsébet
az ellenzék közös XVII. kerületi polgármesterjelöltje
    
     Kiadó: Demokratikus Koalíció

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.