OS Országos Sajtószolgálat
2021. december 4. szombat
Ismertető


2019. október 2., szerda 10:25

A Levesbe az adók 75%-ával Párt közleménye
    Budapest, 2019. október 2., szerda (OS) - TGM-től a Fideszig minden politikai mozgalom a baloldal kottájából játszik

    A magyar közéletben igazából senki sem kritikus a baloldallal. TGM, Pogátsa vagy Schiffer paradigmái remekül megférnek a Fidesz államosításai mellett. A parlamentben jobboldali párt nincs is. A jelenlegi kormány is csak konzerválója annak a szocialista nagy államnak, amit előtte évtizedekig nyögtünk.
Beszélhetünk-e ott piacgazdaságról, ahol 60 különböző adónemen keresztül a teljes bevételünk 51%-át eltulajdonítja az állam? (OECD 2019) Lehetünk vállalkozók, munkavállalók vagy vásárlók; a folyamat végén az értékek fele az állam kezébe kerül, ami aztán beleegyezésünktől függetlenül vallásokat, sportklubokat, médiabirodalmat tart fenn, s kötelez minket az állami egészség- és nyugdíjbiztosítás finanszírozására - csakhogy minél kisebb legyen a verseny és minél több esély maradjon a korrupcióra. A gyakorlatban mind a kormány korifeusai, mind az ellenzékük szocialista, a viták csak a húsosfazék körül játszódnak. Piacgazdaság a Monarchia óta nem tudott kiteljesedni Magyarországon, a mindenkori kormányaink egyöntetűen adóztatáspárti, antikapitalisták voltak, és ezen soha nem is akartak változtatni. Hong-Kong és Svácj szabad piaca és kis állama már mérföldekre van tőlünk.
A Rendszerváltás célja az lett volna, hogy a tervgazdaság helyébe a piacgazdaság nyomuljon, de ehelyett a magyar polgárok a politikusok játszóterének kellékei maradtak, csak ki lett számukra alakítva egy homokozó a piac megtűrése végett.
    
     Kiadó: Levesbe az adók 75%-ával Párt

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.