OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 24. szerda
Ismertető


2019. október 4., péntek 14:27

A Szakszervezetek Együttműködési Fórumának (SZEF) közleménye (1. rész)
    Budapest, 2019. október 4., péntek (OS) - Tisztes Munkát Mindenkinek! 2019. október 7-én immár 11. alkalommal emlékezünk meg a Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség által meghirdetett Tisztes Munka Világnapjáról, melynek alkalmából a szakszervezetek világszerte felemelik a hangjukat a tisztes munkáért.

    A Tisztes Munka (Decent Work) koncepcióját a Nemzetközi Munkaügyi Szervezet (ILO) vezette be és kezdte terjeszteni 1999-ben. A tisztes munka magába foglalja a  produktív munkavégzés lehetőségét, melynek révén tisztes jövedelmet lehet szerezni. Ezáltal biztonságot és szociális védelmet nyújt a munkavállalóknak és családjaiknak. Jobb kilátást biztosít a személyes fejlődésre, támogatja a társadalmi integrációt. Biztosítja a véleménynyilvánítás szabadságát, a szervezkedés alapjogát és hogy a munkavállalók részt vehessenek az őket érintő döntések meghozatalában. Egyúttal garantálja az egyenlő lehetőségeket és bánásmódot mindenki számára.

A Nemzetközi Szakszervezeti Szövetség (ITUC) 2008. óta szervezi meg a Tisztes Munka Világnapját (WDDW) október 7-én. Ezen a napon a világ szakszervezetei felemelik szavukat a tisztes munkáért. Felhívják a kormányok és az állampolgárok figyelmét a tisztes munka fontosságára annak érdekében, hogy a különböző, gazdasági növekedést hozó döntések középpontjába az embert helyezzék. A globális szegénység leküzdése csak tisztes munka által lehetséges. A legtöbb ember számára a tisztes munka hiánya egyenlő a szegénységgel, ami a XXI. században elfogadhatatlan.

     Kiadó: Szakszervezetek Együttműködési Fóruma (SZEF)

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.