OS Országos Sajtószolgálat
2024. április 28. vasárnap
Ismertető


2019. november 18., hétfő 09:56

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő közleménye
    Budapest, 2019. november 18., hétfő (OS) - Miért hagyta szabadlábon az ügyészség Simonka Györgyöt, amikor maguk az ügyészek írták le a vádiratban, hogy megkísérelte befolyásolni a nyomozást?

        Szinte érthetetlen, hogyan tudott ekkorát hibázni az ügyészség, de a Simonka-ügy vádiratának bevezetőjéből kiderül: tudtak arról, hogy Simonka György fideszes képviselő megpróbált nyomozókat lefizetni, tanúk és gyanúsítottak vallomását befolyásolni, megváltoztatni, bizonyítékokat eltüntetni. Ez egyértelműen megalapozta volna a képviselő előzetes letartóztatását (a büntetőeljárási törvény 276. § (2) bekezdése egyértelműen fogalmaz), a Polt Péter vezette vádhatóság mégsem lépett.
     Simonka Györgyöt EU-s pályázati pénzek lenyúlásával, szakszerűen fogalmazva bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás bűntettével vádolják, ami igen súlyos bűncselekmény. Más esetekben az ügyészség sokkal kevesebbért is kezdeményezi a gyanúsítottak előzetes letartóztatását, de nyilván a kétharmados többséghez kellett Simonka szavazata is. A képviselő szabadlábon hagyása egy normális világban hivatali visszaélés és bűnpártolás gyanúját alapozná meg.
     Mást nem tehetek, megteszem a feljelentést ismeretlen tettes ellen, csak azt nem tudom, ki fog dönteni egy ilyen nyomozásról: itt látszik meg, milyen trükkös megoldás, hogy a legfőbb ügyész – papíron legalábbis – függetelen, hiszen valójában senki nem felügyeli a tevékenységét, és senki nem tudja felelősségre vonni, ha visszaél a hatalmával.

     Kiadó: Dr. Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő

-------------------------------------------------------------------

     Kérjük előfizetőinket, hogy az Országos Sajtószolgálat anyagait minden esetben OS jelzéssel használják fel.
     Az MTI szó szerint, minden változtatás nélkül továbbítja az OS-be beadott  közleményeket, a szövegekért minden esetben a közleményben jelzett közlő a felelős.
     (c) Copyright MTI Nonprofit Zrt.

Vissza

Küldje tovább ismerősének

Nyomtatóbarát változat


Az Országos Sajtószolgálatról
Az Országos Sajtószolgálat (OS) politikai, társadalmi, kulturális és különböző civil szervezetek, valamint közéleti szereplők közleményeit, állásfoglalásait közli. Az OS anyagai nem képezik az MTI-kiadás részét, a szó szerint továbbított szövegekért minden esetben a közlő a felelős.
RSS  ▪  Impresszum  ▪  Duna Médiaszolgáltató Nonprofit Zrt. © Minden jog fenntartva.